Zona behandeling

Behandeling Zona gezonde mensen

Gezonde mensen met een milde vorm van zona hebben vaak geen zona behandeling nodig. Neem echter wel altijd contact op met uw arts!) Eventueel zou een behandeling kunnen bestaan uit het innemen van antivirale middelen.

Zona behandelen bij verminderde weerstand

Bij mensen met een verminderde weerstand of ouderen is echter een behandeling per definitie nodig. Mensen met een verminderde weerstand kunnen ernstig ziek worden en een ziekenhuis opname is niet uitgesloten.

Wanneer zona zich rond het oog bevind bestaat het behandelen van zona vaak uit antivirale tabletten aangevuld met een antivirale oogcreme. Prednison is vaak een onderdeel van het behandelen van de zonainfectie die rondom het oor zit. Hiermee voorkomt men aantasting van de gehoor- en aangezichtszenuwen.

Heftige en pijnlijke gordelroos kan behandeld worden met een zenuwbehandeling. Hiervoor krijgt u een injectie laag in de rug.
Dit wordt uitgevoerd in het zekenhuis door een anesthesist. Deze zona behandeling moet plaatsvinden binnen 5 weken na het ontstaan van de eerste klachten.

Aanvullende behandeling zona

Naast het bestrijden van het zona virus kan men de verschijnselen van pijn en jeuk behandelen met pijnstillers en een poeder of zalf tegen de jeuk. Soms wordt bij de behandeling van gordelroos een zalf voorgeschreven om te voorkomen dat de wondjes infecteren.

Zona/Gordelroos

Een aanvullende behandeling van zona kan onder andere gericht zijn om pijn te bestrijden, infecties te voorkomen en jeuk te verminderen.

Zona rondom oor

Contact | 2013