Windpokken

Windpokken is een kinderziekte die meestal voorkomt in de winter of begin van de lente. Over het algemeen uit zich dit het eerste als verkoudheid bij het kind. Later ontstaan over het hele lichaam rode vlekjes en blaasjes.
Deze blaasjes komen over het hele lichaam voor, zelfs op oogleden de hoofdhuid en in de mond.

De windpokken / waterpokken zorgen voor jeuk en koorts. De blaasjes zullen indrogen en er zullen korstjes gevormd worden. Deze korstjes zijn na een dag of 10 verdwenen. Windpokken zijn besmettelijk vanaf een dag voor de eerste verschijnselen tot het moment dat de windpokken zijn ingedroogd.

Waterpokken virus

Waterpokken (wat een ander woord is voor windpokken) worden veroorzaakt door het varicella virus. Dit is hetzelfde virus die zona veroorzaakt. Wanneer u als kind waterpokken of windpokken hebt gehad blijft dit virus uw hele leven in het lichaam aanwezig en kan op latere leeftijd zona veroorzaken.

Vliegen met windpokken

Let op wanneer u gaat vliegen met een kind dat windpokken heeft. Bij veel vliegmaatschappijen heeft u een doktersverklaring nodig waarin staat dat het virus op het moment dat u gaat vliegen niet meer besmettelijk is.

Windpokken

Windpokken is een typische kinderziekte.
Kinderen die deze ziekte hebben gehad zijn levenslang immuun hiervoor, maar kunnen op oudere leeftijd wel zona krijgen.

Na besmetting met het virus breekt de ziekte niet direct uit, dit zal twee tot drie weken duren.


Contact | 2013